SAKARYA / ADAPAZARI - Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi

Tem

2023 Yılı  Görsel Sanatlar (Resim )  Bölümü Yetenek Sınavı sonuçları açıklandı. Okulumuza kayıt yapma hakkı kazanan öğrencilerimizin isim listeleri aşağıda yayınlanmıştır.

Tem

2023 Yılı  Müzik Bölümü Yetenek Sınavı sonuçları açıklandı. Okulumuza kayıt yapma hakkı kazanan öğrencilerimizin isim listeleri aşağıda yayınlanmıştır.

Tem

Geçen yıl birincisini düzenlediğimiz  ''15 Temmuz Ruhu 2 ''   Konulu 11 Resim sınıfından 32 öğrencimiz  tarafından yapılan çalışmalardan oluşan Resim sergimiz 14 Haziran çarşamba  günü saat 14.00'de Okulumuz Salonunda açıldı. Sergimize İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Belediye Başkan Yardımcımız, Okul Müdürleri, velilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Bu güzel çalışamalrı gerçekleştiren öğrencilerimize ve Resim Sergimize katılan tüm katılımcılara çok teşekkür ediyoruz.

Haz

2023 Yılı yetenek Sınavı ile öğrenci alan okullara Başvuru Klavuzu 26 Haziran pazartesi günü Bakanlığımız tarafından yayımlandı. Takvim ve klavuz sayfamızda siz öğrencilerimiz ve velilerimiz ile paylaşılmıştır.

Haz

Okulumuz Müzik Öğretmeni Nezih ALTAN geçen akşam halı saha maçında ayağı kırıldığı için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastahanesinde  25 haziran pazar günü bir ameliyat geçirdi. Başarılı geçen ameliyatı sonrası Nezih bey ortopedi servisinde yatmaktadır. Nezih hocama geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyoruz.

Haz

Okulumuz Beden Eğitimi öğretmeni Seval ARSLAN tarafından 8 ve 9 haziran tarihlerinde sınıflar arası voleybol turnuvası düzenlendi. Oldukça çekişmeli geçen maçlar sonucunda 10 Müzik sınıfını  2-0 yenen  11 Müzik sınıfımız şampiyon olmuştur. Öğrencilerimizi ve başta Seval Hanım olmak üzere turnuvaya destek veren Asuman hanımı tebrik ediyoruz.

May

12 Resim ve 12 Müzik öğrencilerimiz için Sibel Hanım ve Gülşen Hanım tarafından organize edilen sembolik mezuniyet programımızı 26 Mayıs cuma günü velilerimizin yoğun katılımı ile okulumuz bahçesinde gerçekleştirdik. Program öncesinde okulumuz orkestrası Canan Hanımın şefliğinde küçük bir konser  verdi. Protokol konuşmalarından sonra sembolik mezuniet belgeleri veridi ve hep birlikte kep atılarak program sona erdi. Bu güzel programı hazırlayan Sibel hanıma, Gülşen hanıma ve sunuculuğu yapan Zehra hanıma, orkestra ile renk katan Canan hanıma çok teşekkür ediyoruz.

May

Sakarya Valiliği himayesinde Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen Sanat Sakarya projesi kapsamında Güzel Sanatlar Lisesi ve Adapazarı Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan şiir dinletisi programı; Serdivan Kaymakamı Ali Candan, Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Dinletiyi koordine eden  Seda Hocahanım ve Sibel Hocahanıma  çok teşekkür ediyoruz.

May

Öğrencilerimiz Müdür Yardımcısı Gökhan KILIÇ ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Seval ARSLAN ile birlikte Serdivan Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen 19 Mayıs Atatür'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programına katıldılar.

May

9-Resim sınıfı öğrencilerinin eğitim öğretim yılı boyunca yapmış olduğu çalışmalardan oluşan sergi okul idaresi, öğretmenlerimiz ve öğrenci velilerimizin  katılımı ile okulumuzda açıldı. Nokta, çizgi çalışmaları, renk çemberi, skalaları ve özgün renk çalışmalarından oluşan eserlerden oluşan sergi izleyicilerden büyük beğeni aldı. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

May

Müzik Bölümü öğrencilerimiz 5 mayıs ve 6 Mayıs tarihlerinde Ankara'da eğitim ve kültür amaçlı geziye katıldılar. Kafile Başkanlığını Müdür yardımcısı Gökhan Beyin yaptığı, Canan Hanım, Seda Hanım, Sibel Hanım, Hande Hanım, Nezih bey ve Erdem Beyin sorumluluğunda 31 öğrencimiz oldukça dolu bir program için 5 mayıs cuma sabahı yola revan oldular.

Program Akışı

5 Mayıs Cuma

05.30 Okuldan Ankara'ya hareket

Ankara Müzik Güzel Sanatlar Üniversitesi Ziyareti

Gazi Üniversitesi, Eğitim fakültesi,Müzik Eğitim,i Bölümü Ziyareti

Otele yerleşme

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konseri

6 Mayıs Cumartesi

Sabah kahvaltı, yola çıkış

Anıtkabir Ziyareti

Katafalka Çelenk Sunulması

1. Meclis Ziyareti

2. Meclis Ziyareti

Serbest Zaman

Devlet Opera ve Balesi Konseri

Sakarya'ya Dönüş.

May

Yahya Bey tarafından 11 Resim öğrencilerimize yaptırılan eserlerden oluşan Dioroma Sergisinin açılış kurdelasını Okul Müdürümüz Mustafa GÖNAN ve Okul Aile Birliği Başkanımız Ümit AKÇAY  keserek açtılar. Bu emek verilerek oluşturulan eserlerden oluşan sergimiz için Yahya Beye ve 11. sınıf öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

ŞİDDET NEDİR Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımına göre şiddet, bilinçli bir şekilde fiziksel gücün ya da kuvvetin kişinin kendisine, ötekine ya da bir gruba, topluluğa yönelik kullanılması, psikolojik tahribata uğratması, yoksun bırakması, gelişim problemlerine yol açması ve ölüme neden olacak şekilde uygulanmasıdır. Aile içi şiddet ise, aile içinde bireyin beden ve psikolojik bütünlüğünün ya da özgürlüğünün güç kullanılması sonucu tehlikeye uğratılması olarak tanımlanabilir.